Skip to main content
OsteopathieĀ Steenbergen
A.L. Landa D.O. - M.R.O.

Zwangerschap

De basis voor onze gezondheid wordt gelegd in de baarmoeder. Daarom is een goede vitaliteit voor en tijdens de zwangerschap van groot belang voor moeder en kind. In relatief korte tijd verandert er veel op mechanisch, hormonaal en emotioneel vlak. Je hele interne huishouding moet immers voor twee personen worden ingericht.

Door de vormverandering van het lichaam maar ook door de veranderde ligging van de vitale organen, ondergaan met name de bindweefselstructuren van het lichaam, mede door de invloed van hormonen en zwaartekracht, aanzienlijke veranderingen.
De bekende zwangerschapskwaaltjes zoals; rug-, bekken-, been-, bekkenbodem-, spijsverterings- en hoofdpijnklachten kunnen het geluk van de zwangerschap aanzienlijk verstoren. Met osteopathie kunnen de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden, zonder het kind in gevaar te brengen. Osteopathie is er juist primair op gericht om het lichaam weer in balans te brengen. Hoe beter de moeder het vergaat des te beter is het voor het kind,voor nu en later.

Veel medicijnen mogen tijdens de zwangerschap echter niet gebruikt worden.
Osteopathie is dan een prima alternatief.

Langdurige en moeilijke bevallingen kunnen een groot impact hebben op moeder en kind. Het gebruik van zuignap of tang bij de bevalling kan voor het latere functioneren van moeder en vooral kind van grootte invloed zijn. Ook na de bevalling kan osteopathie een effectieve en verreikende oplossing bieden om het lichaam van de moeder op verschillende niveaus, fysiek, emotioneel en geestelijk weer in balans te brengen.